Τεχνες και Προσωπα

O Σπύρος Πετρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Σασμός»

16 Νοεμβρίου, 2019

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο Χαϊδαριώτης συγγραφέας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο στην πόλη του.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου στις 19:00, ο Σπύρος Πετρουλάκης θα υποδεχθεί συμπολίτες και φίλους για να παρουσιάσει το καινούργιο του μυθοστόρημα από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευάγγελος Ντηνιακός, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ηθοποιός Μάνος Πετούσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη αλλά και ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικοχορευτικά από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, ενώ στη λύρα και στο τραγούδι θα είναι ο Γιώργος Δαγαλάκης με το συγκρότημά του.

Σε συνέντευξή του, ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης είχε τονίσει για το τελευταίο του συγγραφικό εγχείρημα: «Ο Σασμός είναι ένα βαθιά συναισθηματικό βιβλίο όπου κυριαρχεί η αγάπη και η θέληση για τη ζωή. Μέσα στις σελίδες του παρελαύνουν πραγματικοί άνθρωποι και όχι υπερήρωες κι έτσι ο αναγνώστης ταυτίζεται και συμπορεύεται μαζί τους ως την τελική ευθεία. Ως την τελική κάθαρση. Θεωρώ ότι αυτός που θα πιάσει στα χέρια του τον Σασμό θα μπει στα άδυτα ενός από τα πιο αιματηρά έθιμα του τόπου μας όπου κυριαρχούν η σιωπή, ο εγωισμός και ο νόμος του αίματος. Βέβαια παράλληλα θα θαυμάσει την αυτοκυριαρχία, την αυταπάρνηση και την αίσθηση του δικαίου που διέπουν τους χαρακτήρες της Κρήτης».   

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι ενώ έζησε και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM 91,5 στα Χανιά.

Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!