Ποιοι είμαστε

Κατερίνα Μαθιουδάκη 

Παιδί ντροπαλό και συνεσταλμένο. “Ό,τι έχει να πει, το λέει με την πένα της” έλεγαν οι δάσκαλοι στη μητέρα της. Και έτσι συνέχιζα να γράφω. Συνέχιζα και να ζωγραφίζω. Ζωγράφος όμως θα γινόμουν στην άλλη μου ζωή.  

Πριν την εφηβεία πρόλαβα να γίνω εκδότης και συντάκτης εφημερίδας στο στενό της γειτονιάς μου. Η γραφομηχανή της μαμάς είχε πάρει φωτιά από το αποτύπωμα όσων αφουγκραζόμουν, έβλεπα, ένιωθα. Λάτρεψα και τα ερτζιανά και ξημεροβραδιαζόμουν να ακούω αγαπημένους μουσικούς παραγωγούς ανακαλύπτοντας τη μαγεία του ραδιοφώνου. Λίγο αργότερα ανακάλυψα και τη μαγεία του θεάτρου. Και συνέχιζα να ερευνώ, να παρακολουθώ και να γράφω. Χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσω, πέρασαν δεκαέξι χρόνια στο χώρο των media. Διένυσα τα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής αρθρογραφώντας και τα τελευταία εννιά χρόνια περπάτησα σε αλλιώτικες διαδρομές στο χώρο του θεάτρου.  

Φέτος …θέλω να πάω παντού! Να διανύσω μονοπάτια γνωστά και μονοπάτια ανεξερεύνητα. Το «artpass» είναι το καινούργιο μου παιδί, το δικό μου παιδί, με τη σφραγίδα και την ταυτότητά μου. Είναι αυτό που, σύμφωνα με την ετυμολογία του, θα διαβαίνει όλα τα περάσματα και θα περιλαμβάνει ό,τι εμπεριέχεται στον κύκλο της δικής μου αισθητικής και κατ’ επέκταση,  και της δικής σας! Ευελπιστώ ότι το artpass θα είναι και το «διαβατήριο» για όλα τα ταξίδια μας… Είτε αυτά που κάνουμε με το σώμα και γνωρίζουμε καινούργιες, ιδιαίτερες, ξεχωριστές συνήθειες και πολιτισμούς, είτε για τα ταξίδια που κάνουμε με τη ψυχή μέσω της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου, του βιβλίου και κάθε μορφή τέχνης…

Ξέχασα όμως να συστηθώ! Το όνομά μου είναι Κατερίνα και από μικρή μου άρεσε να λέω πως όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω “πολίτης του κόσμου”. Από την άλλη πλευρά, η τέχνη πάντα μου έδειχνε τον δρόμο. Μονοπωλούσε την ψυχή μου, χάριζε πνοή στα όνειρά μου και άπλετο φως στις μέρες μου.

Αυτά είναι κομμάτια της δικής μου ιστορίας. Μα οι καλύτερες θα ειπωθούν ακριβώς εδώ!  Όχι γιατί θα διαφέρουν πολύ από όσες έχετε διαβάσει μέχρι τώρα… Αλλά γιατί σίγουρα θα χαράζουν ορίζοντες με γνώμονα την αλήθεια μου. 

Ό,τι υπάρχει, συμβαίνει και αξίζει να μάθεις για την Ελλάδα ή για άλλες πολιτείες εκτός αυτής, θα αποκαλύπτεται στον ιστόχωρό μας μέσα από το τρίπτυχο Ταξίδια – Πρόσωπα και Τέχνες – Γευσιγνωσία. Γιατί τη ζωή αν δεν την ταξιδέψεις, δεν την νιώσεις, δεν την γευτείς …τι νόημα έχει;;; Και επειδή το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, υπάρχει και η αθέατη πλευρά των πραγμάτων για αυτούς που αναζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο, κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Και επειδή πάντα μου άρεσε τελικά να μοιράζομαι…

Σε καλωσορίζω πίσω από το τιμόνι του artpass.gr! 

Βίρα τις άγκυρες λοιπόν (καθότι κόρη καπετάνιου!) …και καλά μας ταξίδια! 

error: Content is protected !!