Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 9/10/2020

9 Οκτωβρίου, 2020

Σας έλειψα; Εμένα πάντως μου λείψατε! Δεν εύχομαι βεβαίως καλό χειμώνα ακόμα! Καλό Φθινόπωρο εύχομαι σε όλους σας, με υγεία και δύναμη γιατί θα μας χρειαστεί! Το σύνθημά μας παραμένει το ίδιο: Να περνάμε όσο καλύτερα γίνεται, να απολαμβάνουμε κάθε τι ωραίο και να μην ξεχνάμε να προσέχουμε και τον εαυτό μας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Μπαίνοντας λοιπόν στη νέα σεζόν φέρνω νέες συνταγές όσο γίνεται πιο απλές αλλά και γευστικές…Συνταγές που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά και αυτές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε έκτακτα ή προγραμματισμένα κεράσματα.

Ζουμερή, αρωματική, δροσερή και τσαχπίνα η σουλτάνα ή πορτοκαλόπιτα ή πατσαβουρόπιτα είναι το σιροπιαστό γλυκάκι που δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι. Τώρα που κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά τα πορτοκάλια, αξιοποιήστε το μοναδικό τους άρωμα φτιάχνοντας αυτό το γλυκό που η γεύση και η υφή του θα σας ξετρελάνει!

 

 Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

 

 ΥΛΙΚΑ

 

½ κιλό φύλλο κρούστας

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα καλαμποκέλαιο

4 αυγά

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

2. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο καλαμποκέλαιο και αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν με το γιαούρτι και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να το δούμε ότι έχει φουσκώσει.

4. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αβγά, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και τις βανίλιες ώσπου το μίγμα να αφρατέψει.

5. Προσθέτουμε στο γιαούρτι το μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε τα φύλλα στο λαδωμένο ταψί …σουρωμένα σαν πλισέ φούστα!

6. Ρίχνουμε το μίγμα ανάμεσα στις πτυχές που έχουμε δημιουργήσει προσέχοντας να πάει σε όλα τα φύλλα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ρουφήξουν τα φύλλα και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.

7. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό το περιχύνουμε με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.

8. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!