Γευσιγνωσια

«Let’s cake» by Cake Stories 8/11/2020

8 Νοεμβρίου, 2020

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ στη θέα ενός κανελλένιου ευωδιαστού ρολού, λουσμένο με εκείνο το λαχταριστό άσπρο γλάσο λυγίζω! Ποιός κάθεται  όμως να φτιάξει ζύμες, να περιμένει να φουσκώσουν, να πλάσει, να γεμίσει κλπ! Με αυτήν την συνταγή θα έχετε ένα γίγα ρολό κανέλλας σε ελάχιστο χρόνο, αφράτο και πεντανόστιμο! Φτιάξτε το σήμερα για τους αγαπημένους σας που γιορτάζουν!

 

 Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

 

ΡΟΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

  

ΥΛΙΚΑ

 

 16 φέτες άσπρο ψωμί του τοστ, χωρίς την κόρα

3/4 φλ. μαλακό βούτυρο

3/4 φλ. σκούρα καστανή ζάχαρη

1 φλ. ζάχαρη άχνη

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. γάλα

3 αυγά

3 κ.γ. κανέλλα

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. γάλα (για το γλάσο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC.

2. Βάλτε τέσσερις φέτες ψωμιού στη σειρά, με τη μία φέτα να σκεπάζει ελαφρώς την άλλη και στο σημείο αυτό πατήστε λίγο να ενωθούν οι φέτες μεταξύ τους.

3. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες ώστε να φτιάξετε 4 ίδιες λωρίδες.

4. Βουτυρώστε τις φέτες απλώνοντας το βούτυρο ομοιόμορφα.

5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το βουτυρωμένο ψωμί και απλώστε το ομοιόμορφα.

6. Κόψτε κάθε λωρίδα ψωμιού στη μέση για να δημιουργήσετε 8 λωρίδες. Τυλίξτε τις λωρίδες την μία μετά την άλλη ώστε να σχηματίσετε μια μεγάλη σπείρα.

7. Τοποθετήστε την σπείρα σε μια στρογγυλή βαθιά φόρμα βουτυρωμένη. Προτιμήστε να είναι με αποσπώμενο πάτο.

8. Σε μια κανάτα χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και το 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Περιχύστε μ αυτό το μίγμα το σπιράλ ψωμιού και αφήστε το να μουλιάσει για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

9. Ψήστε στο φούρνο για 40’ μέχρι να ροδίσει καλά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο εάν δείτε ότι ψήνετε στην επιφάνεια πολύ γρήγορα.

10. Εν τω μεταξύ φτιάξτε το γλάσο. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια.

11. Αφαιρέστε προσεκτικά από το ταψί. Αφήστε το για 5’ και μετά ρίξτε το γλάσο όσο ακόμα το ρολό είναι ζεστό!

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!