Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 5/06/2020

5 Ιουνίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Σήμερα λοιπόν, τρίτη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 5 Ιουνίου, σας προτείνω μια υπέροχη, άκρως γευστική κερασόπιτα! Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

 

 

KΕΡΑΣΟΠΙΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι γάλα

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

½ κιλό κεράσια χωρίς τα κουκούτσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 22Χ32 εκατοστά.

2. Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μαζί με ένα πιρούνι, μέχρι να έχετε μια ζύμη θρυμματισμένη σαν ψίχουλα.

3. Βγάλτε 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα από το μπολ και αφήστε τα στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε για την επιφάνεια του γλυκού.

4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και το γάλα, προσθέστε το μίγμα αυτό στο μεγάλο μπολ με την ψιχουλιαστή ζύμη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.

5. Αδειάστε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε τα κεράσια πάνω από το κέικ.

6. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το ½ φλυτζάνι ψιχουλιαστής ζύμης που είχατε κρατήσει.

7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 έως 45 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Υποσημείωση: Ξεκινήστε να ελέγχετε το κέικ στα 35 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, τοποθετήστε το σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!