Γευσιγνωσια

«Let’s cake» by Cake Stories 31/07/2020

31 Ιουλίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

 Σήμερα λοιπόν, ενδέκατη συνεχόμενη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 31 Ιουλίου, σας έχω Pina Colada cupcakes! Όταν τα εξωτικά αρώματα καλοκαιρινών ποτών και καρπών κρύβονται μέσα σε cupcakes, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, γεμάτο γεύσεις και χρώματα καλοκαιριού! Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

Αυτή η συνταγή είναι και η τελευταία του καλοκαιριού! Εμείς τα ξαναλέμε το φθινόπωρο!

 

 Καλές διακοπές,

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

 

PINA COLADA CUPCAKES

 

 ΥΛΙΚΑ

 

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό

¼ κούπα καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. μαύρο ρούμι

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας (όχι γάλα καρύδας)

¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά ή ανανά κονσέρβας, στραγγισμένο από το χυμό του

 

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΚΑΡΥΔΑΣ

2 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (προσθέστε να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα)

1/2 φλιτζάνι κρέμα καρύδας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ TOPPINGS

Κεράσια μαρασκίνο, σφήνες ανανά, τριμμένη καρύδα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς, ενώ ετοιμάζετε 12 φορμάκια για cupcake.

2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο.

4. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και στη συνέχεια, προσθέστε το ρούμι και την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

5. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε έως ότου το αλεύρι ενσωματωθεί.

6. Με μια σπάτουλα, αφού προσθέσετε τα κομμάτια ανανά ανακατεύετε απαλά. Μοιράστε το μίγμα στα φορμάκια μέχρι τα 2/3.

7. Ψήστε 35 έως 40 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 20-30 λεπτά. Για επιπλέον γεύση, ενώ τα cupcakes είναι ακόμα ζεστά, μπορείτε να ραντίσετε με ρούμι ή χυμό ανανά.

8. Μόλις το κέικ έχει κρυώσει, διακοσμούμε με κρέμα καρύδα και τοποθετούμε στην κορυφή μαρασκίνο κεράσι, φέτα ανανά ή και τεμαχισμένη καρύδα, αν θέλετε.

 

 ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΚΑΡΥΔΑΣ

1. Σε ένα μπολ, κτύπησε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε μέτρια – υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.

2. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, έπειτα την κρέμα καρύδας και τη βανίλια και αναμίξτε έως ότου ενωθούν.

3. Προσθέστε επιπλέον ζάχαρη άχνη, εφόσον αυτό απαιτείται.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!