Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 29/05/2020

29 Μαΐου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Σήμερα, δεύτερη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 29 Μαΐου, σας προτείνω μια superfood συνταγή για granola, συνοδευόμενη από λαχταριστές και άκρως υγιεινές μπάρες με σοκολάτα! Η granola είναι ένα υγιεινό και χορταστικό μίγμα δημητριακών, ξηρών καρπών, μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων, όλα αυτά σε απολαυστικές τραγανές μπουκιές. Αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό, αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και σαν ένα υγιεινό σνακ όλες τις ώρες της ημέρας με γάλα, γιαούρτι ή κεφίρ. Φτιάξτε την δική σας σπιτική granola και χρησιμοποιήστε την για να δημιουργήσετε απίθανες θρεπτικές μπάρες σοκολάτας! Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

 

 

GRANOLA ΚΑΙ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

 

Για τη granola

3 φλιτζάνια τσαγιού νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι τσαγιού ωμούς ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)

1 κ.σ. λιναρόσπορο (προαιρετικά)

2 κ.σ. ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο

2 κ.σ. σουσάμι

2 ασπράδια

½ φλιτζάνι λάδι (ό,ποιο έλαιο θέλετε)

½ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή ζάχαρη καστανή ή καρύδας

2 κ.γ. κανέλλα

½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη (προαιρετικά)

αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας (σταφίδες, cranberries κ.λ.π)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς. Στρώστε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα.

2. Αλέστε ελαφρά στο multi τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς μαζί σε μικρά κομμάτια (μην τα κάνετε σκόνη) και ρίξτε τα σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα.

3. Ζυμώστε τα λίγο μέχρι να ενωθούν και απλώστε το μίγμα στη λαμαρίνα πατώντας το με τις παλάμες σας.

4. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου ή ως ότου δείτε ότι παίρνουν λίγο χρώμα (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να σας πάρει περισσότερη ώρα) αλλά μην τα αφήσετε να αρπάξουν και να μαυρίσουν! Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν στη λαμαρίνα.

5. Όταν κρυώσουν σπάστε τα με προσοχή σε «βραχάκια». Προσθέστε τότε τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Βάλτε τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι ή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε τις μπάρες σοκολάτας!

 

ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ GRANOLA

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση ποσότητα θέλετε απ’ τη granola που φτιάξατε για να κάνετε τις μπάρες. Εκτός απ’ τη granola, θα χρειαστείτε και 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για κάθε 2 φλυτζάνια granola), την οποία θα λιώσετε σε μπαιν μαρί ή το φούρνο μικροκυμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε τη granola σε ένα χαμηλό σκεύος (τετράγωνο τάπερ ή ταψάκι) στο οποίο θα έχετε στρώσει λαδόκολλα και θα την περιλούσετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήστε να κρυώσει για 10’ – 15’ στο ψυγείο ή ως ότου δείτε ότι αρχίζει και πήζει λιγάκι η σοκολάτα και χαράξτε το σε μπάρες. Βάλτε μέσα στο ψυγείο πάλι έως ότου πήξει τελείως η σοκολάτα.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!