Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 26/06/2020

26 Ιουνίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

 

Σήμερα λοιπόν, έκτη συνεχόμενη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 26  Ιουνίου, καλοκαιράκι και πρωταγωνιστής στις γευστικές μας απολαύσεις τι άλλο από το παγωτό! Φτιάξτε σε χρόνο express ένα υπέροχο σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση και υφή! Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

 

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΒΥΣΣΙΝΟ

 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 ζαχαρούχο γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος ή μια συσκευασία φυτική σαντιγί στο τενεκεδένιο κουτάκι

250 γρ. τυρί κρέμα (προαιρετικά αλλά δίνει υπέροχη γεύση)

1 φλιτζάνι τσαγιού βύσσινο γλυκό του κουταλιού

1 μικρό σφηνάκι λικέρ grand marnier ή amaretto (προαιρετικά αλλά βοηθάει στη μη κρυστάλλωση του παγωτού)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το ζαχαρούχο με τη σαντιγί να αφρατέψουν.

2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και προσθέτουμε το γιαούρτι.

3. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθεί με την κρέμα.

4. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο ανακατεύοντας με σπάτουλα.

5. Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ και καταψύχουμε.

6. Μέχρι να παγώσει τελείως, ανακατεύουμε ένα – δυο φορές το μίγμα να γίνει πιο αφράτο.

7. Σερβίρουμε όπως μας αρέσει.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!