Γευσιγνωσια

«Let’s cake» by Cake Stories 25/10/2020

25 Οκτωβρίου, 2020

Σε ποιον δεν αρέσει η μερέντα; Όταν μάλιστα κρύβεται μέσα σε γεμιστά μπισκοτάκια είναι μαγεία! Εύκολα, με 3 μόνο υλικά και πολύ λίγο χρόνο εκτέλεσης φτιάξτε τα και….κρύψτε τα! Nαι, κρύψτε τα γιατί θα γίνει ένας χαμούλης και δεν θα προλάβετε ούτε να δοκιμάσετε!

Να μην ξεχάσω να σας πω ότι αλλάξαμε μέρα, γι’ αυτό και τα γλυκά μας πλέον θα σας τα δίνω κάθε Κυριακή για να σας την κάνω πιο γλυκιά!

  

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

 

 

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ (NUTELLOTTI)

 

 ΥΛΙΚΑ

 175 γρ. nutella για την ζύμη (και άλλη τόση περίπου για την γέμιση ή την διακόσμηση)

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεσαίο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στρώστε την λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι την μερέντα με το αυγό μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

3. Προσθέστε το αλεύρι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με το κουτάλι.

4. Χωρίστε τη ζύμη σε 24 ίσα κομμάτια και φτιάξτε τα μπάλες. Τακτοποιήστε τα στην λαμαρίνα.

5. Πιέστε τις μπάλες ελαφρά προς τα κάτω με την παλάμη του χεριού σας για να ισιώσετε ελαφρώς και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξουν.

6. Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.

7. Ψήστε για 15 λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα στεγνώσουν και είναι σταθερά γύρω από τις άκρες.

8. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

9. Χρησιμοποιείστε ½ κουταλάκι nutella για να φτιάξετε σάντουιτς ανά δύο μπισκότα.

 

Tip: Μπορείτε αντί για γεμιστά να τα διακοσμήσετε με ροζέτες νουτέλας και φουντούκια

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!