Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 24/07/2020

24 Ιουλίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Σήμερα λοιπόν, δέκατη  συνεχόμενη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 24 Ιουλίου, σας έχω το ποτό του καλοκαιριού σε cupcakes! Δροσερά και άκρως γευστικά, απολαύστε αυτά τα Cupcakes Margarita κάθε στιγμή της ημέρας! Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

 

CUPCAKES MARGARITA

 

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

χυμός από 3 λάιμ

ξύσμα από 1 λάιμ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. κορνφλάουρ

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα γάλα (κατά προτίμηση πλήρες ή 2%)

 

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

1 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα τυρί κρέμα

5 κούπες ζάχαρη άχνη

1/4 της κούπας φρέσκο χυμό λάιμ

1/4 της κούπας τεκίλα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Ξύσμα και φέτες λάιμ, ελάχιστο χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C και ετοιμάστε 18 φορμάκια cupcake.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

3. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

4. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λάιμ καθώς και την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.

5. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

6. Προσθέστε τα μισά ξηρά συστατικά στο υγρό μίγμα, χτυπώντας μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

7. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

8. Γεμίστε τα φορμάκια των cupcakes μέχρι τα 3/4.

9. Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά. Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο, τη μισή ζάχαρη άχνη, το χυμό λάιμ και την τεκίλα μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο.

2. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Απλώστε με κορνέ την κρέμα στα κεκάκια.

4. Γαρνίρετε με ξύσμα και φέτες λάιμ και πασπαλίστε με χοντρό αλάτι.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!