Γευσιγνωσια

«Let’s cake» by Cake Stories 22/05/2020

22 Μαΐου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Ανοίγω λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

 Σήμερα λοιπόν, πρώτη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 22 Μαΐου, σας προτείνω μια εύκολη, ελαφριά, αφράτη και δροσερή τούρτα, ότι πρέπει γι’ αυτή την εποχή που η φράουλα είναι στις δόξες της…! Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και τα σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

 

ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

 

Για το παντεσπάνι

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

3 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ελάχιστο αλάτι

βανίλια

Για την κρέμα

3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα, κατά προτίμηση σπιτική

600 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

3 φύλλα ζελατίνη, μουσκεμένα για 5 λεπτά σε νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη τμηματικά συνεχίζοντας το χτύπημα μερικά λεπτά ακόμα.

2. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά από κάτω προς τα πάνω. Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι ή απλό στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά (πρέπει να μείνει μαλακό και να μην ψηθεί πολύ, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα). Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στο ταψάκι.

3. Συνεχίζουμε με την κρέμα: Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και μόλις κάψει, αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μουσκεμένα και καλά στυμμένα φύλλα ζελατίνης, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν καλά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Εντωμεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε την κρύα μαρμελάδα με το ζελέ.

4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα να γίνει ένα μίγμα.

5. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε δύο δίσκους και βάζουμε εναλλάξ παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα.

6. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

 

                                          Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Υποσημείωση 1: H τούρτα μας πρέπει να μείνει ψυγείο όλη νύχτα. 

Υποσημείωση 2: Aν θέλετε, μπορείτε να σιροπιάσετε το παντεσπάνι με ένα ελαφρύ σιρόπι.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!