Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 19/06/2020

19 Ιουνίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Σήμερα λοιπόν, πέμπτη συνεχόμενη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 19 Ιουνίου, τηρώ την υπόσχεσή μου και σας δίνω άλλη μία συνταγή για γλυκό χαμηλών υδατανθράκων χωρίς αλεύρι και ζάχαρη που δεν στερείται γεύσης, γλύκας και απόλαυσης! Ιδού το πιο λαχταριστό κέικ λεμονιού με frosting τυριού, δροσερό, ανάλαφρο και ό,τι πιο υπέροχο για τους λάτρεις του λεμονιού!

Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! (  https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

 Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

 

                                                                                               

 

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ

 

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα αυγά

2/3 φλιτζανιού λάδι καρύδας

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου

5 κ.σ. αλεύρι καρύδας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

2/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι κρυσταλλική stevia 1:1 (δοκιμάστε τη ζύμη και αυξήστε ή ελατώστε ανάλογα με τα γούστα σας)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING ΤΥΡΙΟΥ

1/3 φλιτζάνι τυρί κρέμα

1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

6 σταγόνες υγρή stevia

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μαζί το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την κρυσταλλική στέβια.

3. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Χτυπήστε για πολύ λίγο και προσθέστε το λάδι καρύδας. (λιωμένο)

4. Προσθέστε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι αμυγδάλου και τα άλλα ξηρά συστατικά. Αναμείξτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

5. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ και ρίξτε μέσα τον χυλό.

6. Ψήστε για 55 λεπτά ή έως ότου βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού στεγνή.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING TYΡΙΟΥ

1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός.

2. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει και στη συνέχεια απλώστε το frosting.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!