Αρθρα Συνεργατων

«Let’s cake» by Cake Stories 17/07/2020

17 Ιουλίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Σήμερα λοιπόν, ένατη συνεχόμενη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και Παρασκευή 17 Ιουλίου, σας έχω το αυθεντικό ιταλικό τιραμισού! Αγαπημένο Ιταλικό γλυκό με ιστορία και φανατικούς οπαδούς, αξίζει μια και θα μπεις στον κόπο να το φτιάξεις, να ακολουθήσεις την αυθεντική συνταγή για γνήσια και μέγιστη απόλαυση! Εύκολο στην εκτέλεσή του χωρίς ψησίματα και φούρνους, αφού το μόνο που χρειάζεται μόλις το στήσετε, είναι λίγες ώρες στο ψυγείο.

Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! ( https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

 

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

                                                                                               

                                                                                               

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

4 κρόκους αυγών

2 ασπράδια αυγών

150 γρ. ζάχαρη

400 γρ. μασκαρπόνε περίπου

150 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

6 φλιτζάνια καφέ espresso

2 κουταλιές ξηρό κρασί Marsala (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λικέρ amaretto)

1 κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάστε τον καφέ και αφήστε στην άκρη.

2. Φτιάξτε την κρέμα: τοποθετήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.

3. Προσθέστε το κρασί Marsala ή το λικέρ και το τυρί μασκαρπόνε και χτυπήστε να ενωθούν και να έχετε μια αφράτη και ομοιογενή κρέμα.

4. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την στο παραπάνω μίγμα του κρόκου-ζάχαρης-τυριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.

5. Στήστε το τιραμισού: Βουτήξτε λίγα λίγα στον καφέ τα σαβαγιάρ και τοποθετήστε ένα στρώμα στον πάτο ενός ορθογώνιου σκεύους. Καλύψτε με ¼ της κρέμας και συνεχίστε με σαβαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ και κρέμα εναλλάξ, τελειώνοντας με την κρέμα στην κορυφή.

6. Πασπαλίστε την επιφάνεια με κακάο, σφραγίστε το σκεύος με μεμβράνη και τοποθετήστε το επιδόρπιο στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε το τιραμισού «a mattonella», σερβίροντας φέτες του επιδόρπιου απευθείας σε πιάτα, ή μπορείτε επίσης να επιλέξετε να φτιάξετε πολλές μικρότερες μερίδες «al cucchiao» εναλλάσσοντας τα στρώματα κρέμας και μπισκότων σε ποτήρια. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, σίγουρα θα είναι επιτυχής!


 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!