Γευσιγνωσια

«Let’s cake» by Cake Stories 12/06/2020

12 Ιουνίου, 2020

Η απόλαυση ενός γλυκού είναι μια απ΄αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Τα χρώματα, τα αρώματα, η υφή και η γεύση ενός γλυκού μπορούν να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις μας και να μας προσφέρουν ευφορία. Πώς μπορεί λοιπόν να λείψει απ’ την ζωή μας; Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παλιά μου τεφτέρια και αρχίζω να ψάχνω για δοκιμασμένες, επιτυχημένες αλλά και – όσο γίνεται – απλές και εύκολες συνταγές για να γεμίζω αυτή τη στήλη που μου παραχώρησε το Art Pass της αγαπημένης Κατερίνας Μαθιουδάκη, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Σήμερα λοιπόν, τέταρτη συνεχόμενη Παρασκευή της στήλης «Lets cake» by Cake Stories και μιας και υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που προσέχουν την διατροφή τους, σκέφτηκα να αφιερώσω δύο συνεχόμενες στήλες σε γλυκά χαμηλών υδατανθράκων χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, που όμως δεν στερούνται γεύσης, γλύκας και απόλαυσης! Δύο εβδομάδες λοιπόν ΝO SUGAR, NO CARB και φύγαμε για ατέλειωτες απολαύσεις χωρίς τύψεις! Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου σας δίνω μια απλή συνταγή για brownies με αβοκάντο!

Το αβοκάντο, γεμάτο πολύτιμα για τον οργανισμό μας διατροφικά στοιχεία, λόγω της ουδέτερης γεύσης του αφομοιώνεται πανεύκολα σε όλες τις γεύσεις  – αλμυρές και γλυκές – προσφέρει την βουτυρένια υφή του αντικαθιστώντας επάξια τα ζωϊκά βούτυρα! Δεν θα πιστέψετε πόσο γευστικά είναι αυτά τα brownies αβοκάντο. Παρασκευασμένα με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αβοκάντο και αλεύρι αμυγδάλου, θα τα λατρέψετε και θα τα απολαύσετε χωρίς τύψεις σκέτα ή με παγωτό χωρίς ζάχαρη. Υδατάνθρακες ανά μερίδα: 2.8 γρ. μόνον!

Και μην ξεχνάτε, για περισσότερες συμβουλές, συνταγές και ό,τι αφορά το γλυκό, περιμένω τα μηνύματα και σχόλια σας στη σελίδα μου Cake Stories στο Facebook! (  https://www.facebook.com/LenaVlahopoulou )

  

Ελένη Βλαχοπούλου

Cake Stories

 

 

AVOCADO BROWNIES

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι (250 γρ.) αβοκάντο (πουρέ)

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή ένα στικ βανιλίνης

4 κ.σ. σκόνη κακάο

3 κ.σ. βούτυρο (προτιμήστε το βούτυρο καρύδας)

2 αυγά

100 γρ. σοκολάτα με στέβια, λιωμένη σε μπαιν μαρί

 

ΞΗΡΑ ΥΛΙΚΑ

90 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 φλιτζάνι (80 γρ.) στέβια κρυσταλλική 1:1 ή 150 ml ξυλιτόλη (Δοκιμάστε τη ζύμη μήπως την θέλετε λιγότερο ή περισσότερο γλυκιά και σύμφωνα με τα γούστα σας)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30x20cm.

2. Ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα ξηρά συστατικά, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε στην άκρη.

3. Ξεφλουδίστε τα αβοκάντο. Ζυγίστε τα και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε μέχρι να πάρετε έναν λείο πουρέ.

4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ένα κάθε φορά, και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου όλα έχουν προστεθεί στον επεξεργαστή.

5. Προσθέστε το μίγμα των ξηρών συστατικών και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μίγμα.

6. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί με την λαδόκολλα, ισιώστε την επιφάνεια με το κουτάλι και τοποθετήστε τον στον προθερμασμένο φούρνο.

7. Ψήστε για 30 λεπτά περίπου, ή κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Το πάνω μέρος πρέπει να είναι μαλακό όταν το αγγίζετε με τα δάχτυλά σας.

8. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν τεμαχίσετε σε 12 κομμάτια.

9. Συνοδέψτε κατά βούληση με σως σοκολάτας και σαντιγί, παγωτό, φρούτα, κ.λ.π.

 

  Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!