Τεχνες και Προσωπα

Φωτεινή Είδηση No1: Ανοίγει αύριο τις πύλες του το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας

3 Φεβρουαρίου, 2020

Το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός!

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν στα θρανία του τα μαθήματα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Θεατρικού Παιχνιδιού και Υπολογιστών! Οι κύκλοι των μαθημάτων είναι τετράμηνοι και οι εγγραφές – αιτήσεις των συμμετεχόντων έφτασαν, με πολύ γρήγορο ρυθμό,  ήδη τις 400!

Στην τρέχουσα φάση το νέο αυτό εγχείρημα θα μπορεί να ικανοποιήσει τη δίψα για γνώση αρχικά σε 200 μαθητές άνω των 65 ετών και τα μαθήματα θα είναι εντελώς δωρεάν καθώς η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν ωστόσο άπλετο ελεύθερο χρόνο, να συνεχίζουν να μοιράζονται, να επικοινωνούν, να παραμένουν ενεργοί και γενικότερα …να μην ξεχνούν να ζουν!

Η πρωτοβουλία αυτής της δράσης ανήκει σε δύο Μαρίες, τη Μαρία Αστερίου και τη Μαρία Ηλιοπούλου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση People Behind, η οποία λειτουργεί από το 2017. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Γκάζι, κοντά στο Μετρό του Κεραμεικού, οδό Φρεαρίων 6-8 και οι κύκλοι μαθημάτων θα διαρκούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο και από τον Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο. Αυτή τη στιγμή, οι ανάγκες του εγχειρήματος είναι κυρίως διοικητικές, άρα όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί να επικοινωνήσει στο 210-3418082 ή μέσω e-mail στο peoplebehind.gr@gmail.com.

 

Cover photo: Painting by Bryant Arnold

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!