Γευσιγνωσια

Φτιάξε τα λαχταριστά brownies της Katharine Hepburn

28 Δεκεμβρίου, 2019

Μια από τις ιστορίες που κυκλοφορούν λέει πως τη συνταγή ζήτησε πριν είκοσι πέντε χρόνια η αρθρογράφος Liz Smith από την διάσημη ηθοποιό Katharine Hepburn για να τη δημοσιεύσει στη στήλη της.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Έκτοτε, δημοσιεύθηκε σε αναρίθμητα βιβλία μαγειρικής, καθώς η εκτέλεσή της κάνει αυτά τα brownies ιδιαιτέρως λαχταριστά: κρατούν τη γλύκα τους και την απαιτούμενη υγρασία, παραμένοντας προκλητικά σοκολατένια. Μπορείτε επίσης να τα απολαύσετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μια ευκαιρία να σπεύσετε ως την κουζίνα για να εντυπωσιάσετε οικογένεια και καλεσμένους, ειδικά τώρα που οι γιορτινές μέρες το απαιτούν…

 Για τα σοκολατένια BROWNIES της Κάθριν Χέπμπουρν θα χρειαστείτε:

 Υλικά

60 γρ. σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 50%-55%, κομμένη σε 1-2 κομμάτια

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

200 γρ. λευκή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια

1/4 κ.γλ. αλάτι

1 κούπα καρύδια ή πεκάν ή 2/3 κούπας δάκρυα σοκολάτας (προαιρετικό)

 

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με την υγρή βανίλια, ανακατεύοντας με μίξερ χειρός.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα με σύρμα.
  • Aνακατεύουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας το αλεύρι και το αλάτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας (ή τους ξηρούς καρπούς που έχουμε επιλέξει) ανακινώντας ελαφρά.
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, ώστε να βγάλουμε πιο εύκολα το μίγμα όταν ψηθεί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30′-35′ και όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!