Τεχνες και Προσωπα

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Χρήστος Ζορμπάς

10 Νοεμβρίου, 2020

Έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή η σύζυγος του και η κόρη του μέσω των social media.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγός του και ηθοποιός Κική Διόγου «μαύρισε» την εικόνα προφίλ της στο facebook γράφοντας: «Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!» Τα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα της ακολουθεί η κόρη του Χρήστου Ζορμπά, Σόνια.

Το πραγματικό όνομα του Χρήστου Ζορμπά ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου. Είχε γεννηθεί το 1938 και είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες. Μεταξύ αυτών «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Το κορίτσι του 17» του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως η καλύτερη παράσταση που είχε  παίξει  ήταν η «Όπερα της πεντάρας» που παρουσιάστηκε το 1975 σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν δίπλα στην Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο στο Θέατρο Κάππα. Πήρε επίσης μέρος στις θεατρικές παραστάσεις «Άνθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» ενώ άφησε την υποκριτική του σφραγίδα και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές: «Μεθοριακός σταθμός», «Η Γειτονιά μας», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα».

Καλό παράδεισο…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!