Παιδι Τεχνες και Προσωπα

«Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός» η πρόταση του Εθνικού Θεάτρου για τους μικρούς μας φίλους

23 Απριλίου, 2020

Με το αριστούργημα του Μαρκ Τουαίην επιλέγει το Εθνικό Θέατρο να ψυχαγωγήσει διαδικτυακά το λιλιπούτειο κοινό του από την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι και για ένα ολόκληρο 24ωρο, μέσα από την ιστοσελίδα του.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη         

«Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός» εγκαινίασε την περασμένη σεζόν (2018-2019) το ανακαινισμένο  ισόγειο του Θεάτρου REX, σε σκηνοθεσία Σοφίας Bγενοπούλου και τώρα μπορούν τα παιδιά σας να απολαύσουν και διαδικτυακά έναν δεκαπενταμελή θίασο σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή του μυθιστορήματος, που προσεγγίζει τη φόρμα του μιούζικαλ.

Ένα έργο που μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα αλλά και τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας για μια θέση στο όνειρο, μέσα από το πρίσμα ενός καθρέπτη. Με άλλα λόγια, η διαδρομή περιπλέκει καθρέφτες και είδωλα, ήρωες και αντιήρωες, «πρίγκιπες και φτωχούς» και οι σχέσεις μετατρέπονται σε αντικατοπτρισμούς για να μας αποκαλύψουν πράγματα που αγνοούσαμε ή που δεν είχαμε φανταστεί. Όχι μόνο για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό μας. Εξάλλου η δύναμη της φαντασίας αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για όλους και ιδιαίτερα για το ψυχικό σθένος των παιδιών.

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1881 και αποτέλεσε αγαπημένο ανάγνωσμα γενεών και γενεών, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε ως «μια ιστορία για νέους κάθε ηλικίας».

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!