Τεχνες και Προσωπα

«Μένουμε σπίτι»: Η blogger και ραδιοφωνική παραγωγός Λουκία Μητσάκου προτείνει το αγαπημένο της βιβλίο

20 Μαρτίου, 2020

Με αφορμή την καμπάνια κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού «Μένουμε σπίτι» και το σύνθημα “Μένω σπίτι Διαβάζω βιβλία”, η Κατερίνα Μαθιουδάκη και το Art Pass ζήτησαν από την Λουκία Μητσάκου να μας πει ποιο βιβλίο διαβάζει και προτείνει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε… Και μην ξεχνάτε, η πρόληψη σώζει!

 

Λουκία Μητσάκου, Blogger στο www.loukini.gr  και Ραδιοφωνική Παραγωγός στον www.amagi.gr

  «Για αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι, αν μπορούσα να προτείνω ένα και μόνο αγαπημένο βιβλίο αυτό θα ήταν «Ο Κάφκα στην ακτή» του Χαρούκι Μουρακάμι. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σε μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατά. O μαγικός κόσμος του Μουρακάμι δεν είναι για όλα τα γούστα. Αν, όμως, σας ταιριάξει, θα τον αγαπήσετε για πάντα. Θα γίνει κομμάτι του εαυτού σας. Από το βιβλίο θυμάμαι και τα παρακάτω λόγια που ταιριάζουν πολύ με τις μέρες που διανύουμε: “Και μόλις η θύελλα κοπάσει, δε θα θυμάσαι πώς κατάφερες να τη διασχίσεις, πώς κατάφερες να επιζήσεις. Στην πραγματικότητα, δε θα γνωρίζεις πως η θύελλα κόπασε. Ένα όμως είναι βέβαιο. Όταν βγεις από ‘κει μέσα, δε θα είσαι το ίδιο άτομο με εκείνο που μπήκε. Περί αυτού πρόκειται”. Η θύελλα θα περάσει. Είμαστε σε όλο αυτό μαζί. Σύντομα θα βρισκόμαστε και θα αγκαλιαζόμαστε και πάλι.»

Το βιβλίο «Ο Κάφκα στην ακτή» γράφτηκε το 2002 και μεταφράστηκε στα ελληνικά το 2015. (Εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση από τα αγγλικά: Αργυρώ Μαντόγλου)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!