Τεχνες και Προσωπα

«Μένουμε Σπίτι»: Η συγγραφέας και δημιουργός του ιστότοπου BookSitting.gr Αλεξία Καλογεροπούλου προτείνει το αγαπημένο της βιβλίο

24 Μαρτίου, 2020

Με αφορμή την καμπάνια κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού «Μένουμε σπίτι» και το σύνθημα “Μένω σπίτι Διαβάζω βιβλία”, η Κατερίνα Μαθιουδάκη και το Art Pass ζήτησαν από την Αλεξία Καλογεροπούλου να μας πει ποιο βιβλίο διαβάζει και προτείνει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε… Και μην ξεχνάτε, η πρόληψη σώζει!

 

Αλεξία Καλογεροπούλου, Συγγραφέας – Δημιουργός του ιστότοπου BookSitting.gr

«Η απειλή του κορωνοϊού και η παραμονή μας στο σπίτι, μακριά από τη βοή της καθημερινότητας, είναι μια πραγματική ευκαιρία για αναστοχασμό, για επαφή με τον εαυτό μας και επαναξιολόγηση του τι πραγματικά αξίζει στη ζωή. Είναι μια παύση. Μια μικρή ή μεγαλύτερη σιωπή. Το βιβλίο που προτείνω λοιπόν είναι η «Σιωπή» του Νορβηγού εξερευνητή και εκδότη Άρλιν Κάγγε, ενός ανθρώπου που χρειάστηκε να διασχίσει μόνος του την Ανταρκτική για να καταλάβει ότι σε έναν κόσμο που απαιτεί να γνωρίζουμε και να ασχολούμαστε διαρκώς με τα πάντα, το μεγαλύτερο αγαθό είναι η σιωπή. Όχι ως απουσία ήχων αλλά ως ικανότητα να απομακρύνουμε οτιδήποτε περιττό μάς αποσπά την προσοχή, ώστε να επικεντρωθούμε στα ουσιώδη. Ένα βιβλίο για το νόημα της ζωής που βρίσκεται εντός μας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε εξαιρετική μετάφραση της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη».

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!