Τεχνες και Προσωπα

Μάγεψε ο Σταμάτης Κραουνάκης και η «Σπείρα + Φίλοι Μουσικοί» στον λόφο του Προφήτη Ηλία με θέα όλη την Αθήνα

9 Ιουλίου, 2020

Πλήθος Χαϊδαριωτών ανέβηκε το βράδυ της 6Ης Ιουλίου στο λόφο του Προφήτη Ηλία και έζησε μια μαγευτική βραδιά, με φόντο το ολόγιομο φεγγάρι σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή θέα με «πιάτο» όλη την Αθήνα.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Ο λόγος ήταν αδιαπραγμάτευτος. Η συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη και της παρέας του «Σπείρα + Φίλοι Μουσικοί» στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου με ελεύθερη είσοδο, ήταν και η αφετηρία του δημιουργού και της μουσικής του παρέας για τον κύκλο των θερινών τους συναυλιών. Και η αρχή έγινε από μια δυτική συνοικία της Αθήνας που επιτέλους, μετά από χρόνια δείχνει ένα πολιτιστικό «πρόσωπο», αντάξιο των υπόλοιπων δυτικών συνοικιών που διοργανώνουν φεστιβάλ και προσφέρουν ατόφια ψυχαγωγία στους δημότες τους.

Η λάμψη του φεγγαριού, διαπεραστική «συνένοχος» σε όλο το μουσικό σκηνικό που δημιουργούσε εικόνες στον θεατή και τον ταξίδευε, κατάφερε να μπλεχτεί με δεξιοτεχνία με τα καυστικά σχόλια του δημιουργού. Από την άλλη πλευρά, λίγο η αύρα της παρέας επί σκηνής, λίγο το αεράκι που ταξίδευε τις νότες από τη μία άκρη του Χαϊδαρίου ως την άλλη, ένωσε το κοινό σαν μια «γροθιά» που συμμετείχε ενεργά δηλώνοντας έντονα την παρουσία του! Η συναυλία πάντως κράτησε περισσότερο από δυόμιση ώρες και περιείχε πολλά από τα διάσημα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη – που έχουν τραγουδήσει …ακόμα και οι πέτρες! – αλλά και δείγματα της νέας δουλειάς του συνθέτη. Ως υποστηρίχτρια της πόλης μου, εύχομαι η θέα από τον λόφο του Προφήτη Ηλία να οδηγήσει συνθέτη και μουσικούς να επιστρέψουν για ακόμα μια βραδιά στο Χαϊδάρι …γιατί σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αποδεικνύεται πάντα πως – είτε για αυτούς που πήγαν είτε για εμάς που δεν καταφέραμε να πάμε – μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Πετούσης και άλλοι φορείς της Δημοτικής Αρχής για να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη χιούμορ, επικοινωνία και πάνω απ’ όλα, καλό ελληνικό τραγούδι.

Η φωτογραφική κάλυψη έγινε από τον Stavros Hiotakis.

 

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου, των οποίων το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ σε παλιότερο άρθρο του artpass.gr:

https://artpass.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!