Τεχνες και Προσωπα

«Της Σελήνης»: Μάγεψε η Ρένη Πιττακή στη Μονή Δαφνίου

2 Νοεμβρίου, 2019

Μια ποιητική-μουσική παράσταση ήταν η αιτία να βρεθεί η σπουδαία ηθοποιός Ρένη Πιττακή στον αύλειο χώρο της Μονής Δαφνίου και να μαγέψει όλους τους παρευρισκομένους, με αφορμή το ολόγιομο φεγγάρι του περασμένου Οκτώβρη.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Ιδιαίτερα θερμή ηπύρξε η ανταπόκριση των Χαϊδαριωτών στο πολιτιστικό κάλεσμα που συνδιοργάνωσαν η Εφορία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Χαϊδαρίου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουρκ, Σάντρο Πένα, Μέτσης Χατζηλαζάρου, Χόρχε Λουίς Μπόρχες με συνοδεία τις μουσικές συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου, κάτω από τη σκηνοθετική επίβλεψη της Ελπίδας Σκούφαλου. Εκεί, ο λόγος, η κίνηση και οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί είχαν την πρωτοκαθεδρία ενώ η πανσέληνος έπλασε ένα μοναδικό σκηνικό και άνοιξε δρόμους στο όνειρο, τη φαντασία και την ευελιξία του ανθρώπου να ζει και να αισθάνεται μέσα από τα θαύματα της φύσης.

Προλογίζοντας την αξία της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός επισήμανε την σημαντικότητα της Μονής Δαφνίου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την οργανική σχέση της με την ιστορία και την κληρονομιά της πόλης.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!