Τεχνες και Προσωπα

«Κόκκινο Ποτάμι»: Το ομότιτλο τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς ηχογραφήθηκε στην ποντιακή διάλεκτο

26 Αυγούστου, 2020

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει το «Κόκκινο Ποτάμι»
στην ποντιακή διάλεκτο!

Τραγουδά η Μαρία Πεΐδη

 

Τη φετινή χρονιά το «Κόκκινο ποτάμι» κέρδισε τις εντυπώσεις όσον αφορά στις τηλεοπτικές σειρές αλλά και ως τραγούδι τίτλων. Το ομότιτλο τραγούδι, σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε όσο λίγα τραγούδια. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ανέλαβε και το υπόλοιπο soundtrack της σειράς γράφοντας υπέροχες μουσικές («Αντάμωμα», «Ακ Νταγμαντέν», «Ο έρωτας του Αλή και της Αϊσέ», «Ο έρωτας του Μίλτου και της Ιφιγένειας», «Το τραγούδι του Θέμη και της Βασιλικής») που έντυσαν τις συγκλονιστικές ιστορίες και εικόνες σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Με τη λήξη σχεδόν της φετινής τηλεοπτικής σειράς έχουμε τη χαρά να ακούσουμε το “Κόκκινο ποτάμι” και στην ποντιακή διάλεκτο. Πιο αναλυτικά αναφέρει ο Χρήστος Παπαδόπουλος:

“Τώρα που τελειώνει το Κόκκινο Ποτάμι και αφού έκανε τον κύκλο του με τη σπουδαία Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ήθελα να ακουστεί και στην ποντιακή διάλεκτο, η οποία είναι πολύ κοντά στην Αρχαία Ελληνική. Μου έκαναν εντύπωση οι ωραίοι στίχοι του Γιώργου Θεοδωρίδη και θέλησα να δώσω το βήμα στην ταλαντούχα Μαρία Πεΐδη, που αν και μόνο 18 χρονών, κατέχει πολύ καλά τα Ποντιακά και το απέδωσε εξαιρετικά με το χάρισμα της φωνής της”.  

Ακούστε το τραγούδι εδώ:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=oijxq8T0CEQ&feature=emb_title

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!