Παιδι Τεχνες και Προσωπα

Κι όμως, υπάρχει ιστορία του Μίκυ Μάους που διαδραματίζεται στην Ελλάδα

24 Αυγούστου, 2020

Παραμονή 25ης Μαρτίου και το κόμικ των παιδικών μας χρόνων παρουσιάζει εν έτει 1967 στους φανατικούς του αναγνώστες τις περιπέτειες των αγαπημένων μας ηρώων στην Ελλάδα!

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σε σενάριο και σχέδιο Carl Barks, του κορυφαίου δημιουργού ιστοριών ηρώων του Ντίσνεϋ, το 39ο τεύχος του Μίκυ Μάους διαδραματίζεται στην Κρήτη με τον τίτλο «Η φιλοσοφική λίθος». Ο Σκρουτζ – μαθαίνοντας για μια πέτρα που ακουμπώντας κάθε μέταλλο το μετατρέπει σε χρυσάφι – ακολουθεί το ένα ίχνος μετά το άλλο, γεγονός που τον οδηγεί στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο και εν τέλει στη Κρήτη. Ο λίθος είναι κατασκευασμένος από αλχημιστές του μεσαίωνα και το κλειδί της υπόθεσης αποτελεί ο κύριος «Καλημέρας», ένας κοντούλης κύριος με μούσι, όπου βαφτίζεται έτσι από τα ανιψάκια του φιλάργυρου θείου καθώς όποτε τους συναντά, τους καλημερίζει.

Η γνωστή παρέα ακολουθεί τα χνάρια του κύριου «Καλημέρα» στο λαβύρινθο του Βασιλιά Μίνωα, όπου εκεί αποκαλύπτεται ένας τεράστιος θησαυρός μέσα σε έναν εγκαταλελειμμένο ναό. Ο κύριος «Καλημέρας» φαίνεται να εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια, αλλά ο Χιούη, ο Λιούη και ο Ντιούη με τη βοήθεια του πολύτιμου εγχειριδίου τους – που ακόμα δεν έχει ονομαστεί «Το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών» – βρίσκουν τον θησαυρό και τη φιλοσοφική λίθο, την οποία οδηγούν στο ξενοδοχείο. Εκεί το φιλάργυρο παπί την χρησιμοποιεί, μετατρέποντας σε χρυσό ο,τιδήποτε βρει μπροστά του …όμως λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο»! Προσελκύει το βλέμμα του «καλημεριτζή» – εκτός των ανιψιών του που εντωμεταξύ μαθαίνουν τα καθέκαστα και αρχίζουν τον θείο τους στην ανάκριση – ενώ την ίδια στιγμή ο μυστηριώδης άνδρας αποδεικνύεται επιθεωρητής της διεθνούς αστυνομίας με ειδίκευση στην προστασία του χρήματος! Ο επιθεωρητής αποφάσισε να εμπλακεί στην περιπέτεια της εξιχνίασης της λίθου καθώς η υπερβολική της χρήση θα μηδένιζε την αξία του χρήματος αλλά παράλληλα θα μεταμόρφωνε και τον τσιγγούνη Σκρουτζ σε χρυσό! Ο θείος πάντως, όλο παράπονο, στεναχωρήθηκε με την ατυχή έκβαση να παραμείνει ένα απλό παπί καθώς είχε έτοιμη την εξέλιξη της ιστορίας: ακόμα και αν γινόταν χρυσός, θα μπορούσε να πουλάει τις φαβορίτες του και να αυξάνει την αμύθητη περιουσία του, κάθε φορά που θα ξυριζόταν!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!