Διαγωνισμοι

Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τζένη και Μαρξ» στο Θέατρο Olvio

15 Ιανουαρίου, 2020

«ΤΖΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΞ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ OLVIO

2 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

2 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό είναι απαραίτητα τα ακόλουθα βήματα:

  • LIKE στη σελίδα του artpass.gr στο Facebook https://www.facebook.com/artpass2019/
  • LIKE AND PUBLIC SHARE στο προφίλ σας το αντίστοιχο Post που θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook
  • Το πλήρες ονοματεπώνυμό σας κάτω από την ανάρτηση του διαγωνισμού στη FB σελίδα μας

O διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 13.00 και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα στις 14.00 με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του διαγωνισμού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΤΖΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΞ

της Σοφίας Αδαμίδου

Βασισμένο στην επιστολογραφία της Τζένης Μαρξ με το σύντροφό της και επαναστάτη φιλόσοφο Καρλ Μαρξ, είναι το καινούργιο έργο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Τζένη και Μαρξ».

Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, βραβευμένη με το φετινό «βραβείο Κουν» της Ένωσης Κριτικών, οδηγεί σκηνοθετικά την ηθοποιό Μαρία Κανελλοπούλου, με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Σταμάτη Κραουνάκη.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η βαρόνη Τζένη φον Βεστφάλεν, με ρίζες στην υψηλή αριστοκρατία και ο, τέσσερα χρόνια μικρότερός της, σχεδόν άπορος νεαρός φοιτητής Καρλ Μαρξ, γνωρίζονταν από παιδιά. Η ιστορία τους όμως δεν ήταν ένα ρομαντικό παραμύθι. Οι δυo τους υπέφεραν, εξορίστηκαν, δοκιμάστηκαν σκληρά από τη φτώχεια, τις στερήσεις και το «κυνηγητό», χωρίς ποτέ να χάσει η Τζένη το χιούμορ της και την εμπιστοσύνη της στον Καρλ Μαρξ, αλλά και στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Η αδιάλειπτη στήριξή της στο πλευρό του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου του. Τα σημαντικότερα άρθρα και συγγράμματα του Μαρξ, όπως το «Κεφάλαιο», το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», κ.ά. πέρασαν από τα χέρια της, αφού είχε αναλάβει να καθαρογράφει και να δακτυλογραφεί τα δυσανάγνωστα χειρόγραφα του συζύγου της.

«Δεν υπήρξαν ποτέ δύο άνθρωποι -και οι δύο το ίδιο υπέροχοι- που να ταιριάζουν τόσο και να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο» -έγραψε αργότερα η μικρότερη κόρη του Μαρξ, Ελεονώρα.

Η αξιοπρέπεια και οι τρόποι της είχαν πάνω σε όλους, όσους την γνώριζαν, μια μαγική επίδραση. Ηταν συγχρόνως μητέρα, φίλη, ερωμένη, έμπιστη και σύμβουλος. Μια όμορφη, δυναμική και θαρραλέα γυναίκα σε μια εποχή που η θέση της γυναίκας δεν ήταν καθόλου ευνοϊκή.

Μέσα από την πληθωρική επιστολογραφία της Τζένης (έχουν διασωθεί συνολικά 320 επιστολές), αναβιώνει μια ιστορική περίοδος από το 1839 έως το 1869, την περίοδο που στην Ευρώπη συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα. Είναι η εποχή που οι λαοί σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη επαναστάτησαν και απείλησαν το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο. Είναι η εποχή που η εργατική τάξη, ξεκινά σε ολόκληρη την Ευρώπη τους αγώνες για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, με πολιτικά δικαιώματα.

 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Μαρία Κανελλοπούλου
Συμμετέχει ο  Γιώργος Παππάς ως νεαρός Καρλ Μαρξ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Σοφία Αδαμίδου
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Πρωτότυπη μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά – κοστούμια: Μαρίλια Λέζου
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Κωτσιαρίδη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30

Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος στο ταμείο: 13€, Μειωμένο 10€

Προπώληση: Από 8€

 

OLVIO theater

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίου 7, Βοτανικός, 118 55

Τηλ: (+30) 210 3414118, σε περίπτωση ανάγκης καλέστε 6973247721

Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 – 21:00

e-mail: olvio.info@gmail.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!