Τεχνες και Προσωπα

Και οι Beatles είχαν μπει σε «καραντίνα» τον Ιούλιο του 1966

23 Μαρτίου, 2020

Όταν έφτασε στο Τόκιο, το θρυλικό συγκρότημα μπήκε σε «καραντίνα» για τρεις νύχτες στο ξενοδοχείο Hilton.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σκοπός να προστατευτούν τα «Σκαθάρια» από τις απειλές κατά της ζωής τους που είχαν δεχθεί. Τότε ήταν που ζωγράφισαν και τις «Εικόνες μιας Γυναίκας», στη διάρκεια της περιοδείας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1966. Η ζωγραφιά τους έγινε με ακουαρέλα και λάδι και έχει σε πουληθεί σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 155.250 δολλαρίων.

 

 

Οι Beatles δούλευαν παρέα σε ένα τραπέζι, που στο κέντρο του ήταν τοποθετημένη μια λάμπα και το κάθε μέλος είχε αναλάβει να ζωγραφίσει μια από τις γωνίες του χαρτιού. Στο σημείο που βρισκόταν η λάμπα σχηματίστηκε ένας κύκλος, όπου συμπεριλήφθηκαν οι υπογραφές τους σε συνάρτηση με το σημείο που αποτυπώθηκαν οι προσωπικές τους δημιουργίες. Τα υλικά του έργου δόθηκαν από τον Tats Nagashima, Ιάπωνα υποστηρικτή των συναυλιών τους, ο οποίος πρότεινε και την δημοπράτηση του έργου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο πίνακας αγοράστηκε από έναν Ιάπωνα συλλέκτη που τον κράτησε 20 χρόνια κάτω από το κρεβάτι του, καθώς για εκείνον ήταν το καταλληλότερο μέτρο προστασίας του έργου από την υγρασία!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!