Τεχνες και Προσωπα

Θέρμη με άρωμα Hollywood

15 Νοεμβρίου, 2019

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, ευτυχώς! Στις αρχές δε, του 2020, θα λέμε «Σινεμά δεν είναι μόνο το Hollywood, ευτυχώς»… Αλλά και η Κεντρική Μακεδονία!

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών μπαίνει η Θέρμη Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία κατασκευής κινηματογραφικού studio, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε ένα χρόνο περίπου.

Από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε: «Νιώθω συγκινημένος που μετά από σκληρή δουλειά τα καταφέραμε. Σήμερα γίνεται το 1ο βήμα. Παρουσιάζουμε αυτή τη νέα προσπάθεια που θα βάλει στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών τον τόπο μας. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση ύψους 20 εκ. ευρώ, που θα βοηθήσει πολύ την τοπική οικονομία. Θα γίνει σε μια έκταση 83 στρεμμάτων στη Θέρμη κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σε πρώτο στάδιο μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, θα απασχοληθούν άμεσα περί τα 100 άτομα από την περιοχή μας με μόνιμες θέσεις. Θα γίνουν αρχικά 8 πλατό με προϋποθέσεις για να γυριστούν από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας δύο χολυγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές και μια τηλεοπτική σειρά».

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννης Καλαφάτης επισήμανε: «Aυτό που θα γίνει στην πόλη είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Προσβλέπουμε σε 13 πλατό συνολικά, ώστε να προσκληθούν παραγωγές υψηλών προδιαγραφών για να γυριστούν εδώ. Αυτό σημαίνει πολλά για την οικονομία, κυρίως στην προβολή της πόλης και της χώρας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαφημιστεί ο τόπος. Εκτιμούμε πως σε λίγους μήνες θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δημιουργία των στούντιο πλατό. Ταινίες θα γίνονται και πριν την δημιουργία των πλατών, από τις αρχές του 2020». Να σημειωθεί πως τα πλατό θα έχουν έκταση 15.000 m2, ενώ θα υπάρχουν και κτήρια που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, απώτερος στόχος είναι να εξυπηρετούνται παραγωγές της εταιρείας Millenium Films, η οποία έχει στο ενεργητικό της πάνω από 400 κινηματογραφικές ταινίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείονται οι υπόλοιπες εταιρείες παραγωγής, όπως το Netflix, η Universal και η Paramount. Οι δύο ταινίες που έχουν υπογράψει για να φιλοξενηθούν σε ελληνικό έδαφος είναι οι «Legend of Sinbad» και «Red Sonja» καθώς και η τηλεοπτική σειρά «Undisputed».

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!