Τεχνες και Προσωπα

Αυξάνονται εν μέσω κορωνοϊού τα βιβλιοπωλεία στην Καταλονία

11 Ιανουαρίου, 2021

Οι περισσότεροι κλάδοι σε όλη την Ευρώπη πλήττονται εν μέσω πανδημίας. Ο τομέας όμως του βιβλίου στην Βαρκελώνη είναι αυτός που γνωρίζει την πλήρη άνθιση!

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου της καταλανικής ένωσης βιβλιοπωλών Maria Carme Ferrer που επισήμανε πως «Τα βιβλιοπωλεία είναι τοπικά πολιτιστικά κέντρα» για τους πολίτες της πόλης, η καραντίνα όχι μόνο έφερε αυξήσεις στις πωλήσεις των ήδη γνωστών τοπικών βιβλιοπωλείων αλλά οδήγησε και στο άνοιγμα νέων, μιας που οι Καταλανοί ένιωσαν ιδιαιτέρως την ανάγκη να υποστηρίξουν την τοπική αγορά και τον τομέα που τόσο αγαπούν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Καταλονία κρύβει την δική της παράδοση σε αυτό τον τομέα: Κάθε 23η Απριλίου, στην γιορτή του Αγίου Γεωργίου, οι Καταλανοί στηρίζουν το έθιμο να ανταλλάσσουν βιβλία ενώ η πόλη μετατρέπεται σε ένα απίστευτο, πανέμορφο «βιβλιοπάζαρο» με πάγκους για βιβλιοφάγους κάθε είδους!

Ο Lluís Morral, υπεύθυνος σε ένα από τα γνωστότερα βιβλιοπωλεία της πόλης, επισημαίνει πως οι αυξήσεις στη διάρκεια του lockdown αφορούσαν βιβλία με κλασσικά έργα, αφήνοντας στην άκρη τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Άρα, οι περισσότεροι ντόπιοι οδηγήθηκαν στην απόφαση να χαλαρώσουν με κλασσικούς τίτλους που σχεδίαζαν να διαβάσουν εδώ και χρόνια αλλά τελικά αψηφούσαν! Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών οδηγήθηκε στην βιβλιοθήκη που ήδη έχει καθώς όλες οι οικογένειες αγοράζουν βιβλία στην καθιερωμένη γιορτή του βιβλίου τον Απρίλιο, άρα πάντα υπάρχουν αδιάβαστα βιβλία στο σπίτι και τώρα ήταν μια ευκαιρία …να τα ξεσκονίσουν!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!