Τεχνες και Προσωπα

Έργα που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας θα εκτεθούν στο κοινό

27 Αυγούστου, 2020

Φαίνεται πως οι ανακαινίσεις του παλατιού κοστίζουν κάμποσες λίρες στη βασίλισσα και προσπαθώντας να φέρει τα οικονομικά σε μια ισορροπία, εκθέτει την τεράστια συλλογή της οικογένειας στους πολίτες της χώρας της.

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Εν έτει 2008, βρέθηκα στην Αγγλία για δεύτερη φορά αλλά πρώτη φορά με ξεναγό, ο οποίος δεν σταμάτησε να μας λέει για τις ανακαινίσεις στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ που πραγματοποιεί κομμάτι – κομμάτι κάθε χρόνο η βασίλισσα. Αλλά για και τα υπέρογκα ποσά που υφίστανται σε φόρους οι πολίτες της Βρετανίας, προκειμένου η βασίλισσα να μην χάσει ούτε λίρα από το κομπόδεμά της. Παρόλα αυτά… “God save the queen!”

Οι ανακαινίσεις λοιπόν του παλατιού για άλλο ένα καλοκαίρι οδήγησαν το επιτελείο της βασίλισσας στη φαεινή ιδέα να εκθέσει 65 έργα από τη βασιλική συλλογή, σε μια μεγάλη έκθεση που θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει 65 έργα της συλλογής, ενώ αρκετά από αυτά έχουν εκτεθεί ιδιωτικά μόνο σε επίσημους επισκέπτες του παλατιού. Ανάμεσα στα κυριότερα ο πίνακας «The Shipbuilder and his Wife» (1633) του Ρέμπραντ αλλά και σχέδια του Τιτσιάνο και του πίνακα «The Music Lesson» (1662-65), φιλοτεχνημένο από τον Γιοχάνες Βερμέερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βασιλική συλλογή περιέχει 7.000 πίνακες, 500.000 εκτυπώσεις και 30.000 υδατογραφίες και σχέδια, ενώ αν προσθέσουμε τις φωτογραφίες, τα κεραμικά, τα γλυπτά και πολλά άλλα …η συλλογή κοστολογείται  συνολικά στις 10 περίπου δισ. λίρες…!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!